میلاد نوری در گفتوگو با ایسنا، درباره حذف نسخههای فارسی تلگرام از گوشی کاربران، اظهار کرد: پس از فیلتر تلگرام، بسیاری از افراد که از فیلترشکن استفاده نمیکردند و همچنین با توجه به اختلالهایی که در فیلترشکنها اتفاق میافتاد، به سمت نسخههای غیررسمی تلگرام رفتند. درواقع این باعث شد که هر تلگرام ناشناسی را که در کانالها و گروهها دیدند نصب کنند.
وی با بیان اینکه با نسخههای فارسی تلگرام، دیگر مهم نبود که اطلاعات دست چه کسی باشد، بلکه کاربران میخواستند تلگرامی را پیدا کنند که کار کند، گفت: شاید هویت مالکین نسخههایی مانند تلگرام طلایی و هاتگرام و موبوگرام مشخص باشد، اما بعضی از این اپلیکیشنها ممکن است توسط برخی افراد که در زمینه امنیت اطلاعات، دانش چندانی ندارند، راهاندازی شده باشد. برخی از این اپلیکیشنها که شاید ۵۰ هزار کاربر هم دارد، حتی ممکن است به صورت غیرعمد منجر به لو رفتن اطلاعات خصوصی کاربران و در نتیجه به یک فاجعه اطلاعاتی منجر شوند.
او در مورد گوگل پلی پروتکت گفت: وظیفه گوگل پلی پروتکت، شناسایی اپلیکیشنهای مخرب وی به تصمیم گوگل پلی برای حذف نسخههای فارسی تلگرام اشاره و اظهار کرد: گوگل پلی پروتکت یک سیستم امنیتی مشابه آنتیویروس در کامپیوترها و وظیفهاش این است که اپلیکیشنهای مخرب را شناسایی کند. این قابلیت فقط برای تلگرام طلایی نیست. خیلی وقتها ممکن است گوگل پلی پروتکت جلوی یک اپلیکیشن خارجی دیگر که اطلاعاتی را ذخیره میکرده، را بگیرد. کاربر میتواند این قابلیت را غیرفعال کند اما غیرفعال کردنش فوقالعاده خطرناک است. مثل اینکه شما برای اینکه یک ویروس روی سیستمتان کار کند، آنتیویروس خود را غیرفعال کنید. این کارشناس فناوری اطلاعات در ادامه خاطرنشان کرد: در موارد غیرحساستر، گوگل پلی پروتکت فقط به کاربر هشدار میدهد که این اپلیکیشن مخرب است و کاربر میتواند توجهی به این پیغام نکند، اما حذف نسخههای فارسی تلگرام نشان میدهد که گوگل پلی این قابلیت را دارد که در مدت کوتاهی یک اپلیکیشن را از کل گوشیها پاک کند. مواردی مانند اینکه گوگل پلی به دلیل تحریمها، اپلیکیشنهای ایرانی را حذف میکند، شاید جز کارهای رسانهای باشد که به راه افتاده تا مردم را تشویق کنند که خیلی عجولانه قابلیت حفاظت گوگل را غیرفعال کنند.