معاون فنی پلیس فتای ناجا از پیگیری برای اجرای طرح سلامت سایبری اپلیکیشن‌ها، کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی خبر داده است.

سرهنگ علی نیک‌نفس در مورد نحوه اصالت‌سنجی و تشخیص امنیت اپلیکیشن‌های موجود در شبکه‌ها و سایت‌های ارائه‌دهنده نظیر کافه بازار و ...، گفت: با توجه به تعدد توسعه‌دهندگان و ارائه‌کنندگان اپلیکیشن‌ها، پلیس فتا استانداردهای مربوط به ایمن‌سازی و امنیت اپلیکیشن‌ها را به سایت‌های انتشاردهنده ارائه کرد و آنها موظفند کنترل‌های لازم را در این خصوص انجام دهند.

او افزود: این سایت‌ها باید از هویت توسعه‌دهنده تا دسترسی‌های اپلیکیشن ارائه شده و ... بررسی کنند که در این خصوص چک‌لیست‌هایی وجود دارد که تمامی موارد داخل آن باید بررسی شود.

نیک‌نفس درباره اینکه مردم چطور می‌توانند اپلیکیشن‌های مطمئن را شناسایی کنند، به ایسنا گفت: طرح «صلاحیت سایبری» در دست پیگیری است و در صورت اجرا، مشابه اتفاقی که در مورد نماد الکترونیک رخ داد، در این مورد نیز رخ می دهد. ما در حال بررسی این طرح هستیم و در صورت اجرا اپلیکیشن‌ها، گروه‌ها و کانال های کسب‌وکار و ... را شامل می شود. در مجموع می‌توان گفت طرح صلاحیت سایبری بیشتر حوزه‌های فنی و امنیت سایبری را پوشش می دهد.

به نظر می‌رسد این طرح نیز مانند دیگر طرح‌ها برای ثبت سایت‌ها و مانند آن باشد تا دسترسی به اطلاعات صاحبان اپلیکیشن‌ها، کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی باشد که پیش‌تر نیز مانند آن اجرا شد و گروهی از سایت‌ها و حتی کانال‌های تلگرامی شناسنامه‌دار شدند، با این حال مشخص نیست مردم نیز در این طرح شرکت کنند یا با شکست مواجه خواهد شد.