‏ناظمی،‌ رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در حالی اعلام کرد که برای جلوگیری از مسدود شدن کسب‌وکارها را نزولی تلاش کرده‌ایم که رفع فیلترینگ بر عهده شورای عالی امنیت ملی به ریاست حسن روحانی، رییس دولت است.

امیر ناظمی، معاون وزیر ارتباطات و ‏رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران در توییتی نوشت که «طی یک سال گذشته با اختیارات محدود قانونی که داشتیم، با همدلی و هم‌افزایی اکوسیستم، توانستیم روند مسدود شدن سایت‌ها و کسب‌وکار را نزولی کنیم و از ناامیدی جلوگیری کنیم. باقی از عهده‌ی ما خارج بود.» او در ادامه از حمایت‌های محمدجواد آذری جهرمی تشکر کرد و نوشت: «ممنون از حمایت‌های @azarijahromi و تمام ایستادگی‌هایی که دربرابر فیلترینگ داشته است.»

اما برخلاف گفته‌های رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران، روزبه‌روز اوضاع اینترنت در ایران بدتر شده است، یکی از مهم‌ترین شواهد نمایش وضعیت موجود، اعلام ایران به‌عنوان دارنده پیشرفته‌ترین سیستم فیلترینگ اینترنت در دنیا بوده است.

داستان مخالفت با فیلترینگ که در سال‌های اخیر به‌عنوان یکی از شعارهای دولتمردان ایرانی برای کسب رای در انتخابات به‌شمار می‌آید، روزبه‌روز روند معکوسی را طی می‌کند که اوضاع را برای شهروندان ایران دشوارتر کرده است. به‌طور مثال، اگر چه حسن روحانی، رییس جمهوری آذر ۹۶، با تاکید بر این‌که دولت به دنبال فیلتر کردن شبکه‌های اجتماعی نیست، گفته بود که «وزیر ارتباطات به مردم قول خواهد داد که دستش روی دکمه فیلتر کردن شبکه‌های مجازی نخواهد رفت.» اما تلگرام که یکی از پرمخاطب‌ترین پیام‌رسان‌ها در ایران به‌حساب می‌آید، در اردیبهشت ۹۷ فیلتر شد.

بحث فیلتر شدن تلگرام که از زمستان ۹۶ آغاز شده بود، بالاخره در ۱۰ اردیبهشت ۹۷ از سوی شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه در تهران ابلاغ شد. فیلتر شدن تلگرام از مواردی بود که بر اکوسیستم استارت‌آپی ایران تاثیر بسیاری گذاشت. به‌طوری‌که رضا الفت‌نسب، دبیر انجمن صنفی کسب‌وکارهای اینترنتی دی‌ماه ۹۶ درباره آمار ضرر و زیان کسب‌وکارهای اینترنتی و نوپا و مجموعه فعالان تلگرام و اینستاگرام به ایلنا گفته بود که فیلترینگ و کندی اینترنت در کسب‌وکار ۳۰۰ هزار ایرانی تاثیر می‌گذارد.

در همان زمان، دی ۹۶، رمضانعلی سبحانی‌فرد، عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، گفته بود که «فیلتر تلگرام توسط شورای عالی امنیت ملی انجام شده و رفع فیلترینگ آن باید بر مبنای تصمیمات این شورا، مورد بررسی قرار گیرد» و رییس شورای عالی امنیت ملی نیز برعهده حسن روحانی است.

اگر چه سه روز پس از مسدود شدن تلگرام، حسن روحانی در صفحه اینستاگرام خود، مخالفت دولت با مسدود شدن تلگرام را به‌صورت تلویحی تایید و اعلام کرد که دستور مسدود شدن تلگرام از سوی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی صادر شده است با این حال، برخلاف گفته‌های امیر ناظمی، رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران،‌ هر چند تلاش‌هایی برای جلوگیری از مسدود شدن سایت‌ها و کسب‌وکارها انجام شده باشد، باز هم مساله فیلترینگ در ایران به‌صورتی است که بیشتر تقلیل وضعیت موجود به چند مورد خاص باشد و در واقع یا فیلترینگ از عهده وزارت ارتباطات ایران خارج است یا دولت روحانی تمایل دارد مسئولیت این کار را به گردن دیگران بیاندازد.